Dansen Drinken Betalen (Adriaan Van Aken, Het Nieuwstedelijk & HETPALEIS)

Een tienermeisje loopt weg van huis. Naar een nabijgelegen, niet nader genoemde stad. Waar ze even tevoren de man van haar dromen heeft ontmoet. Tijdens zijn afwezigheid, betrekt ze zijn appartement. En maakt er een uitvalsbasis van. Voor tal van omzwervingen in een stad bij nacht. Waar niemand haar lijkt op te merken. En is er eigenlijk wel iemand die haar zoekt?

In Dansen Drinken Betalen – (Almost) The Movie worden de tekeningen van de nieuwe strip van theatermaker Adriaan Van Aken en tekenaar Philip Paquet geprojecteerd op groot scherm. Toetsenwonder Joris Caluwaerts (Zita Swoon, Rudy Trouvé Octet, The Go Find,…), accordeonist Roel Van Camp (DAAU, Dez Mona,…) en alleskunner Tim Coenen (The Go Find,…) voorzien het verhaal live van tekst en muziek, samen met een wonderlijke ‘stem uit het niets’ (Sara Vertongen). De ultieme, want de meest levendige en tegelijk comfortabele lezing van het album die je je maar wensen kan.

tekst, concept, regie Adriaan Van Aken tekeningen Philip Paquet muziek Joris Caluwaerts, Roel Van Camp, Tim Coenen, Inne Eysermans stemmenwerk Sara Vertongen video on stage Michiel Cox video editing & FX Kristof Van Perre, Adriaan Van Aken video blending, lichtontwerp, klank Geert De Vleesschauwer, Piet Van Deun, Tom Buys productie Braakland/ZheBilding coproductie HETPALEIS


Meer info en speeldata op www.nieuwstedelijk.be en www.hetpaleis.be

De bijna naïeve tekeningen van Philip Paquet, pontificaal op het achterdoek, zoomen extra in op het ontroerende detail.*** Wouter Hillaert in De Standaard
Hoe prikkelend de vorm ook mag zijn, Dansen Drinken Betalen beklijft nog het meest door de inhoud. (Gazet Van Antwerpen)

SHARE