TIJD in KAART (Annelies Van Hullebusch)

Annelies Van Hullebusch ging het afgelopen jaar op onderzoek naar de TIJD en hoe die in kaart te brengen. Ze ging aan de slag met kleine en grote tekenen van groei, verval en wederopstand uit de natuur en zichzelf. Deze werelden bracht ze in kaart met een blog op het ritme van de seizoenen als onderzoeksinstrument, monsters, bewaren, beelden en associaties om vanuit haar eigen jaargetijden ook de seizoenen te doorgronden. www.alfonsine.be.

Vivaldi maakte in 1723, de vierjaargetijden. In dat spoor gaat Annelies nu op zoek naar haar eigen wereld, en poogt ze een hedendaagse, beeldende vierjaargetijden te construeren. Net nu de tikkende tijdbom van het klimaatverhaal allesoverheersend aanwezig is, maar ‘voelen’ we de seizoenen minder.  Op scène wisselen fictie en realiteit elkaar af en maken de wereld mooier of lelijker. Toch blijft de speelse fantasie een constante in het hele verhaal. 

Op het ritme van de seizoenen worden vier kleine deelvoorstellingen gemaakt die in november 2018 zullen samensmelten tot het beeldende en muzikale TIJDinKAART.
 

Het mooiste natuurfenomeen dat ik ken
zijn de kersenbloesems
ineens hangen ze daar aan de takken
in volle bloei
straten veranderen van geur en kleur
als je dat ziet,
moet je als in de zoo gaan zitten en kijken
dit kan niet
zoveel schoonheid op een takje
takjes
het werkt in op je systeem
het is een boost voor iedereen en alles
het is de voorbode die roept dat
de LENTE is begonnen
maar zo plots als ze er zijn
zo rap zijn ze verdwenen
en als je niet vlug efkes de tijd hebt kunnen nemen
zo gauw zijn ze het land weer uit
weg

 

CREDITS
Concept, vormgeving en tekst
 Annelies Van Hullebusch Spel Lize Pede en Annelies Van Hullebusch Componist Tim Vandenbergh Assistent vormgeving Berten Vanderbruggen Eindregie Wanda Eyckerman Productie Annelies van Hullebsuch (WATMARSWAS)  Coproductie C-TAKT, Vooruit en De Grote Post Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de stad Antwerpen Met dank aan Wim Muyllaert, Suze Milius, Lies Ferny, Staf van Hullebusch, Brakke Grond, Theater aan Zee, Antwerpen Kunstenstad 

SHARE