A brave new jungle (Eisbär*)

Eisbär* stelt zich de vraag: wat als een machtig koppel als Chauchesku (sic) en zijn vrouw alles hadden achtergelaten om in de natuur te gaan leven?

Even terugkeren naar de wilde, vrije natuur. Een ideale plek waar er niet meer van ons gevraagd wordt dan dat waar we instinctief voor geprogrammeerd zijn. Weg van de dagelijkse onrust. En dan twitteren hoe mooi het uitzicht is terwijl we met een opblaasbarbecue industrieel gefabriceerde vegetarische worstjes klaarmaken. Mijmerend over de oermens. We kunnen weg, maar willen niet.

Misschien wilden de Chauchesku’s ook gewoon kamperen en kumbaya zingen rond het kampvuur. Misschien begon het allemaal toen ze hun driesecondentent niet in drie seconden geworpen kregen en is het allemaal de schuld van de natuur. Bad bad nature.

A Brave New Jungle belicht het menselijke kwaad als een erfelijke aandoening en een gefaald opgroeien: de psychopaat werd minder graag gezien dan zijn broer, de terrorist had een ongelukkige jeugd, de moordenaar heeft zijn vader nooit gekend, de pedofiel werd ooit zelf misbruikt.

In de punktrash bewegingsvertelling A Brave New Jungle worden gastbijdragen geleverd door performer Gregory Frateur (Dez Mona), contrabassist Hannes d’Hoine (DAAU), gitarist Sjoerd Bruil en veelzijdig muzikant Andrew Claes. Femke Heijens is zoals steeds de straffe EISBÄR*vrouw van het gezelschap.

Première in november 2014.
 

concept: Femke Heijens | spel: Femke Heijens, Gregory Frateur | muziek: Gregory Frateur, Hannes d’Hoine, Sjoerd Bruil & Andrew Claes | vormgeving, kostuums: EISBÄR* | licht, techniek: Wouter Dupon | decoruitvoering: Sibren Hanssens | productie: Eisbär* I met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap | coproductie: Monty

 

Meer info en speeldata op www.eisbarperformancegroup.be
SHARE