CHARTED TIME (Annelies Van Hullebusch)

het mooiste natuurfenomeen dat ik ken
zijn de kersenbloesems
ineens hangen ze daar aan de takken
in volle bloei
straten veranderen van geur en kleur
als je dat ziet,
moet je als in de zoo gaan zitten en kijken
dit kan niet
zoveel schoonheid op een takje
takjes
het werkt in op je systeem
het is een boost voor iedereen en alles
het is de voorbode die roept dat
de LENTE is begonnen
maar zo plots dat ze er zijn
zo rap zijn ze verdwenen
en als je niet vlug efkes de tijd hebt kunnen nemen
zo gauw zijn ze het land weer uit
weg

 

Annelies Van Hullebusch deed het afgelopen jaar uitgebreid onderzoek naar de TIJD en hoe die in KAART brengt. Ze observeerde dagelijks kleine en grote tekenen van groei, verval en wederopstand in de natuur en zichzelf. In een blog op het ritme van de seizoenen verzamelde Annelies haar waarnemingen, beelden en associaties (www.alfonsine.be).

In 1723 schreef Vivaldi de vier jaargetijden. Toen hadden de seizoenen een grote impact op het leven van alledag. Nu is de tikkende tijdbom van het klimaatverhaal allesoverheersend aanwezig, maar voelen we de seizoenen veel minder. In het spoor van Vivaldi construeert Annelies Van Hullebusch samen met componist Michiel de Malsche en performer Wim Muylaert een hedendaagse, beeldende vier jaargetijden. Speelse fantasie is een constante in het hele verhaal. Fictie en realiteit wisselen elkaar af en maken de wereld mooier of lelijker.

Vanaf september 2017 worden op het ritme van de seizoenen vier korte deelvoorstellingen gecreëerd en tussentijds getoond (WINTERinKAART, LENTEinKAART, ZOMERinKAART en HERFSTinKAART). In november 2018 smelten de vier seizoensvoorstellingen samen tot het beeldende en muzikale TIJDinKAART.

CREDITS
Concept Annelies Van Hullebusch Spel Wim Muyllaert en Annelies Van Hullebusch Componist Michiel de Malsche Eindregie Suze Milius Productieleiding Klaartje Vermeulen Productie WATMARSWAS Coproductie C-TAKT, Vooruit en De Grote Post

SHARE