Merlijn of het barre land (fABULEUS)

2 muzikanten en 14 jonge spelers brengen bij fABULEUS één van de beroemdste verhalen uit de westerse literatuur en betrekken het op de wereld vandaag: Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel.

In een verdeelde wereld wordt de jonge Arthur koning. Hij richt de Ronde Tafel op en droomt van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid. Samen met zijn Ridders van de Ronde Tafel trekt hij hiervoor ten strijde. Maar aan de grenzen dreigen vreemde volkeren, de liefde stelt vriendschap op de proef en spoken uit het verleden komen terug. Is Arthurs oorlog heilig? Weet hij van de liefde tussen zijn vrouw Guinevere en zijn beste vriend Lancelot? Is ridder Mordred Arthurs zoon? En wie is Merlijn eigenlijk?

Merlijn of het barre land verbindt een middeleeuwse mythe met hedendaagse verhalen en een jong publiek. De speeltekst is gebaseerd op Merlin oder Das wüste Land (1980) van de Duitse schrijver Tankred Dorst. Veel inspiratie kwam ook uit films, series en strips en uit de wereld van vroeger, nu en morgen. Geloven jongeren van nu nog in een betere wereld? Wie zijn hun helden en leiders?

CREDITS
Spel Toon Acke, Silke Blancke, Siska Bouwen, Kobe Bruggemans, Adam Dehaspe, Willem Herbots, Amber Janssens, Johanna Loman, Daniel Luyck, Gloria Monserez, Ivana Noa Batchvarov, Ellen Sterckx, Adam Swennen en Lukas van der Burgt Muziek Birsen Uçar en PJ Seaux (Hydrogen Sea) Tekst Tankred Dorst e.a. Tekstbewerking Dirk De Lathauwer Regie Astrid Ogiers en Dirk De Lathauwer Dramaturgie Peter Anthonissen en Marie Peeters Decor- en lichtontwerp Timme Afschrift Kostuums Lotte Stek Assistentie kostuums Annelies Rasker


Meer info en speeldata op www.fabuleus.be

SHARE