AntennA (Kevin Trappeniers)

Durven we nog stilte en leegheid toe te laten? Nemen we nog tijd om in alle rust te reflecteren, te bezinnen en samen te zijn?

In onze hypergeconnecteerde maatschappij is spreken met schermen tussen ons alomtegenwoordig. De communicatie zelf lijkt echter vaak te falen. Want met wie spreken we dan echt? Met de ander, met onze gsm of computer, of met onszelf? Onze ontmoetingen lopen het gevaar te worden uitgehold door technologie. Bovendien zijn al de stappen die we zetten traceerbaar. En niet alleen door wie ons lief is..

Kevin Trappeniers maakt met AntennA een verstilde installatie rond mis- en verloren communicatie. In een ruimte rond een metalen zendantenne worden alle elektrische signalen van mobiele netwerken geblokkeerd. Deze theatrale tijdelijkheid van het samen kijken en zijn blijven bewaard in deze minimale sculptuur.

In de marge van deze installatie organiseren we in onderling overleg een gesprek over het recht om onvindbaar te zijn

CREDITS
Concept Kevin Trappeniers Design en uitvoering Kevin Trappeniers en Maarten Devrieze Met dank aan C-takt, KAAP, Workspace Brussels Met de steun vann de Vlaamse gemeenschapscommissie en de Vlaamse Regering

Meer informatie op www.kevintrappeniers.be

SHARE