asymptote (Kevin Trappeniers)

In duisternis en ontdaan van tijd en ruimte ontvouwt zich in Asymptote van Kevin Trappeniers een landschap waarin kwetsbare lichamen tijd, elkaar en hun omgeving langzaam manipuleren. 

Asymptote onderzoekt de onderlinge invloed tussen een landschap en zijn bewoners, en de virtuele en reële identiteit die voortkomt uit bezette ruimte. Groei, bloei en verval vervagen op menselijke schaal in elkaar.

Een asymptoot verwijst in de wiskunde naar een lijn tot waartoe een kromme steeds dichter nadert, zonder die ooit te raken. De paradox van het oneindige net-niet-samenvallen, en de poëzie die de vertraging kan opleveren, staan centraal in Asymptote. In een maatschappij die steeds sneller voortraast, ontstaan twee menselijke figuren die zich in clair-obscur een landschap toeeigenen en thuiskomen. Of net niet.

Asymptote is de eerste avondvullende productie van de jonge kunstenaar Kevin Trappeniers en een eerste samenwerken met lichtontwerpster Laurence Halloy, geluidsontwerper Kreng en danseres Manon Avermaete.

 
CREDITS

concept, regie Kevin Trappeniers performers Manon Avermaete, Kevin Trappeniers muziek & sound design Kreng lichtontwerp Laurence Halloy, Kevin Trappeniers artistieke ondersteuning L'L technische coördinatie Jo Leys coaching & spreiding Vincent Company productie Stray Light vzw coproductie TAKT Dommelhof in samenwerking met: L’L, Kunstencentrum BUDA, Kunstencentrum Campo, Kunstencentrum De Werf, fABULEUS, Théâtre de Bouxwiller (FR) met de steun van Vlaamse Overheid


Meer informatie op www.kevintrappeniers.be

"Kevin Trappeniers heeft een fenomenale controle over zijn medium en weet met weinig middelen een unieke atmosfeer te scheppen. Daarin toont hij zich een uitzonderlijk stilist." (Cutting Edge)

SHARE