Ellipsis (Kevin Trappeniers)

EN

Hoe wordt informatie verwerkt en gefilterd? Wie zendt de informatie? Wie selecteert ze? Zijn wij dat, of is er een algoritme als tussenpersoon? Is de mens nog aanwezig? Beslissen we zelf over de boodschap die we sturen, of vertrouwen we meer en meer op elektronische informatiestromen? Komt uit die digitale schoot een nieuwe beschaving voort?

Ellipsis duikt in de onzichtbare wereld van overvloedige signalen en golven rond ons heen. Kevin Trappeniers maakt van immateriële en ongrijpbare geluidsgolven, lichtspectra en elektromagnetische straling zichtbare performers. Hij werkt voor deze voorstelling samen met de Sloveense muzikant/componist Gasper Piano, die focust op frequenties, feedback en electronica.

Trappeniers drukt in deze voorstelling op de pauzeknop en gaat op zoek naar de wereld in rust. In een bijna lege ruimte laat hij ons stilstaan bij de voor- en nadelen van menselijke aanwezigheid in een door onze technologie gedomineerde wereld.


CREDITS
concept Kevin Trappeniers muziek Gasper Piano licht Laurence Halloy productie Stray Light coproductie Vooruit, LOD muziektheater, C-Takt in samenwerking met Pianofabriek met dank aan Music Theatre Platform Ghent, C-takt, KAAP, Workspace Brussels met de steun van de Vlaamse gemeenschapscommissie en de Vlaamse Regering 

SHARE