15 Seconds Of Fame (Koen de Preter & Aaben Dans)

Andy Warhol zei in 1968: ‘In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes’. We denken dat die minuten ondertussen seconden zijn geworden. Vandaag willen we het snel. En direct. 

In 15 Seconds Of Fame zingen, dansen en performen drie mensen de ziel uit hun lijf, geïnspireerd door deelnemers aan verschillende soorten talentenjachten op televisie. Op de scène staan een 22-jarige b-boy (Thomas Porup), een hedendaagse danser (Pierre Enaux) en een rasperformster (Pernille Koch). 

De voorstelling neemt het publiek mee op een turbulente rollercoaster, vol korte acts van falen en slagen, als een op hol geslagen zapper, gepeperd met heel wat humor en hier en daar een drama.

Talentenjachten geven het idee dat beroemd worden makkelijk is. 15 Seconds Of Fame roept vragen op bij onze constante drang naar aandacht, en speelt met het reality-aspect dat we kennen van televisie. 

15 Seconds Of Fame is door Koen De Preter gemaakt in opdracht van het Deense productiehuis Aaben Dans (Roskilde). 
 

choreografie: Koen De Preter I performers: Pernille Koch, Pierre Enaux, Thomas Porup I lichtontwerp: Lennert Dierick I video: Helle Lyshøj I kostuums: Inbal Lieblich I 
techniek en decor: Per Aagaard I spreiding: Vincent Company I productieassistente: Esther Haugegaard I productie: Aaben Dans
 

Meer info en speeldata: www.koendepreter.com en www.aabendans.dk

In 15 Seconds Of Fame tonen de performers lef door de conventies van perfectie te doorbreken. Hun acts zijn technisch gezien lang niet altijd in orde, maar die imperfectie geeft het publiek juist gelegenheid te reflecteren op de vraag “what is beautiful?”. Deze voorstelling bewijst dat het begrip ‘mooi’ niet altijd aan de heersende conventies hoeft te voldoen.
“ZOALS STEEDS BIJ KOEN DE PRETER IS HET SCÈNEBEELD KAAL EN KENMERKT DE VOORSTELLING ZICH DOOR EEN HELDERE EENVOUD, ONDANKS DE VERZADIGENDE VERBEELDINGSWERELD DIE DE DANSERS HIER WETEN OP TE ROEPEN. DOOR DE KORTE DUUR VAN DE SCÈNES IS 15 SECONDS OF FAME NOG MEER DAN ZIJN VORIGE PRODUCTIES – ALLEMAAL DUETTEN – EEN ECHTE COMPILATIEVOORSTELLING GEWORDEN WAARIN DE SCÈNES (MEESTAL) BIJZONDER GOED AAN ELKAAR GELIJMD ZIJN. DE ALWEER UITSTEKENDE MUZIEKSCORE, BESTAANDE UIT HEDENDAAGSE POPNUMMERS EN KLASSIEKE COMPOSITIES, DRAAGT HIER ZEKER TOE BIJ.” (COBRA)

SHARE