Dancing (Koen De Preter)

EN

Koen De Preter is choreograaf en performer. In zijn werk heeft hij een fascinatie voor performers van uiteenlopende leeftijden en dansachtergronden. Hij streeft naar authenticiteit in beweging. Het zoeken naar een balans tussen abstractie, theatraliteit, humor en ontroering in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties.
 
De nieuwste voorstelling van Koen De Preter is een zoektocht naar vrijheid, naar dansvrijheidde vrijheid om te bewegen en te dansen op eender welke manier. Radicaal, poe╠łtisch, absurd, romantisch, beklijvend en rauw, als in een maffe discotheek. Voor het eerst sinds 2004 staat hij zelf weer solo op de planken. Hij danst vanuit noodzaak, vanuit zijn ziel.


DANCING
 is een statement. Een manier om op de barricaden te staan. Hij doet alles zelf. DIY. Bewust, maar ook omdat de omstandigheden hem ertoe dwingen. De ondertoon van DANCING vertelt over de kwetsbare positie waarin veel kunstenaars zich bevinden. DANCING gaat niet alleen over dans an sich, maar ook over de mens achter de kunstenaar. 


CREDITS
Concept & uitvoering Koen De Preter Zakelijke leiding Cacao Bleu Coproductie Julidans, Vooruit, C-TAKT, De Grote Post In samenwerking met ccBe, Cultuurcentrum Brugge, STUK, B-motion Bassano (Italië), De Warande

SHARE