Maarten Westra Hoekzema

theatermaker / acteur / schrijver

Maarten Westra Hoekzema (°1980) stond in 1999 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2004 won hij de prijs Jong Theater Werk op Theater Aan Zee voor zijn zelfgeschreven monoloog Soms schrik ik van mezelf. In datzelfde jaar schreef en speelde hij bij het Gasthuis in Amsterdam zijn tweede monoloog Ik ben een beter mens geworden. Verder speelde hij bij o.a.Cie de Koe, De Parade en Toneelhuis. In 2007 richtte hij met Louis van der Waal en Kyoko Scholiers het collectief unm op. Hij schreef en speelde (samen met Kyoko en Louis) de voorstellingen Bye Bye Buchenwald en Tussen hond en wolf. In samenwerking met Koen De Preter maakte unm de succesvolle locatieproductie The House That Built Us (2012). Daarnaast is hij momenteel als acteur werkzaam in Tonight, lights out! van David Weber-Krebs.

In de monoloog De Openbaring (2010) kondigde Maarten Westra Hoekzema het einde der tijden aan. De enige manier om gered te worden was geloven in God. In De Verleiding wist Maarten het publiek ervan te overtuigen dat we ons leven volledig in eigen hand hebben. Als we maar kunnen verleiden. In Testament geeft Maarten een preek en formuleert hij een antwoord op de vraag 'Wat laat je na en wat is de zin ervan?'.

Maarten Westra Hoekzema heeft dit drieluik herwerkt tot één geheel, waarin Maarten de uitdaging zal aangaan het publiek drie keer van denkrichting te laten veranderen. De onheilsprofeet, de verleidingscoach en de prediker komen samen op de scene in Drieluik van een Twijfelaar.


Meer info en speeldata www.maartenwestrahoekzema.com en www.unm.be


De Verleiding

Wat is de sleutel tot een succesvol leven met veel vrienden, nog meer geld en een beeldschone partner aan je zijde? Het antwoord is: verleiding. Maarten Westra Hoekzema weet er alles over en doet maar wat graag zijn verleidingstips uit de doeken! Hij ontpopt zich in deze voorstelling tot een alwetende goeroe die je exact vertelt hoe je moet verleiden, zodat je krijgt wat je wil hebben. Hoe je het best reclame maakt. Hoe je een gammele auto voor een veel te hoge prijs kunt verkopen. En vooral hoe je met overweldigend succes een vrouw of een man moet versieren. Want: hoe beter je kunt verleiden, hoe beter je je staande kunt houden in de huidige samenleving. 

meer info


Drieluik van een Twijfelaar

Het drieluik De Openbaring (2010), De Verleiding (2011) en Testament (2014) herwerkt tot één geheel, waarin Maarten de uitdaging zal aangaan het publiek drie keer van denkrichting te laten veranderen. De onheilsprofeet, de verleidingscoach en de prediker worden in vraag gesteld.

meer info

SHARE