Drieluik van een Twijfelaar (Maarten Westra Hoekzema)

In 3luik van een Twijfelaar gaat Maarten Westra Hoekzema de uitdaging aan het publiek drie maal van denkrichting te laten veranderen. Hij vertrekt daarbij vanuit drie generaties, en vanuit drie wereldbeelden.

Maartens overgrootvader was een predikant. Hij gelooft in de almacht van God, en dat je die overtuiging kan overbrengen op anderen. Maartens vader was een verkoper. Hij gelooft in de maakbaarheid van de wereld, en dat je één ieder alles kan verkopen, als je maar kan verleiden. Maarten zelf is een theatermaker. Hij draagt de predikant én de verkoper dus met zich mee, maar is vooral een twijfelaar. Is het geloof de enige uitweg om gered te worden? Hebben we ons leven zelf in de hand, zo lang we maar kunnen verleiden? Of is de zin van het leven wat we willen nalaten, en de invloed die we willen hebben op anderen?

Na de eerste tournee in najaar 2014 (Vlaanderen en Nederland) wordt 3luik van een Twijfelaar, het sluitstuk van Maarten Westra Hoekzema’s monologenreeks, volgend seizoen hernomen.

 

tekst, regie, spel: Maarten Westra Hoekzema I coaching: Kyoko Scholiers, Louis van der Waal I productie: C-mine cultuurcentrum Genk, unm, Cultuurcentrum ccBe Berchem, de theatermaker I spreiding: Vincent CompanyMeer info en speeldata op www.maartenwestrahoekzema.com en www.unm.be

Fris en hartelijk theater met een angel. (Knack, over De Openbaring)
Even grappig als clever speelt 'De Verleiding' met het format van de presentatie, om je toch met de nodige vragen achter te laten. (Jury Theaterfestival, over De Verleiding)
Zijn monoloog is een knap staaltje acteurstheater. (…) Het bevat de existentiële en universele waarden die hij wil nalaten. (Theaterkrant, over Testament)

SHARE