Othello (Mokhallad Rasem)

Na Romeo en Julia en Hamlet buigt Mokhallad Rasem zich in het voorjaar 2015 over nog een grote shakespeareaanse tragedie: Othello. De Moorse generaal Othello is verloofd met de mooie Desdemona. Er wordt echter met scepsis en nauwelijks verholen racisme op dit gemengde koppel gereageerd. Othello's reserveofficier Jago insinueert dat Desdemona overspel pleegt. Othello kan dit niet verkroppen en gedreven door een verblindende jaloezie doodt hij haar. Wanneer hij ontdekt dat hij belogen is, doodt hij ook zichzelf. Een tragedie over manipulatie, jaloezie en bedrog.

In de handen van Mokhallad Rasem wordt Othello hoogstpersoonlijk materiaal. Hij trekt deze repertoiretekst van William Shakespeare binnen in zijn universum. Beeld, stilte en de fysieke aanwezigheid van de spelers zullen even belangrijke elementen zijn als de woorden en de klassieke verhaallijn. Julia Ghysels, Roy Aernoudts en Filip Jordens zetten met die elementen Othello op de scène naar hun hand.

Othello wordt - in tegenstelling tot Romeo en Julia en Hamlet - gecreëerd voor de kleine of middenzaal, in een intiemer kader. We nodigen u graag uit tijdens het maakproces, begin maart 2016, en hopen op dat moment met u in gesprek te gaan.

Othello gaat in première op 26 maart 2016 in de Bourlaschouwburg.


concept, regie: Mokhallad Rasem I met: Julia Ghysels, Roy Aernoudts, Filip Jordens I dramaturgie: Roos Eeuwe I productie: Toneelhuis

 

Meer info en speeldata op www.toneelhuis.be

SHARE