Guess who's coming to dinner (Nico Boon)

Je  kijkt in je koelkast en verzamelt een aantal ingrediënten die je meebrengt naar de schouwburg en aflevert als ‘toegangsticket’. In een klein groepje ga je op bezoek bij de buren. Daar krijg je een aperitiefje en hapjes. En een tekst.

Vervolgens word je tijdelijk acteur. In een kleine, comfortabele huiskamersetting lees je een tekst voor. Net zoals acteurs bij een eerste lezing ontdek je scène per scène waar het stuk over gaat en ontrafel je repliek na repliek de motieven van je personage. Je leest de tekst die voor jou ligt en laat je verbeelding op gang komen. Net zoals echte acteurs zal je stelling moeten innemen tegenover wat je personage zegt. De buren bieden een aperitiefhapje aan. Na de tekstlezing gaat iedereen naar de schouwburg, waar een maaltijd klaar staat die bereid is met de ingrediënten van het publiek. Met een glas (om de ervaring door te spoelen) en een vol bord lekkers kan er nagepraat worden.

Dit concept past perfect binnen Nico Boons fascinatie voor het spreken en waar dat spreken toe kan leiden. Hoe verhouden mensen zich tot een tekst die niet van hen is? Hoe verkondigen zij meningen waar zij het op het eerste gezicht totaal niet mee eens zijn?

Guess who’s coming to dinner is laagdrempelig ervaringstheater. Tekst, hapjes en humor zijn de hoofdingrediënten van een gezellige avond. Ideaal voor een opening of een afsluiter van een cultuurseizoen, om je buren beter te leren kennen of als ontmoetingsmoment voor je publiek.

CREDITS
tekst Nico Boon productie Monty schrijfopdracht Monty

SHARE