Rita (Tuning People & Bronks)

Rita is een alleenstaande vrouw op leeftijd en het toppunt van saaiheid. Haar dagdagelijkse rituelen worden echter grondig verstoord op het moment dat haar meubels een eigen leven beginnen te leiden. Zonder het te willen belandt ze in een wilde choreografe die haar dwingt komaf te maken met de sleur van haar leven. Balorig ontdekt ze het stoute kind in zichzelf. En wanneer deze bejaarde Alice in Wonderland merkt dat haar huiskamer op een podium staat en er een echt publiek zit, gaat het dak er helemaal af.

Randi De Vlieghe en Jef Van gestel maakten voor de KOPERGIETERY de fel gesmaakte voorstelling Voetbal op Hoge Hakken. Eén van de personages uit die voorstelling, Rita, nemen ze als vertrekpunt voor een nieuwe gezamenlijke zoektocht naar de symbiose tussen dansspel en performance waarin alledaagse handelingen fysiek worden gesampled tot komische bewegingsfrasen.

Rita laat je verder kijken dan je neus lang is en verplicht je open te staan voor het onverwachte.

CREDITS
Creatie & spel Randi De Vlieghe, Jef Van Gestel Geluids- & decorontwerp Wannes Deneer Coaches Veerle Kerckhoven, Marij De Nys Kostuum Maartje Van Bourgognie Productieleiding Ellen De Nayer Productie Tuning People, BRONKS Met de steun van de Vlaamse overheid

SHARE