RUIS! (Tuning People)

RUIS! van Tuning People is muziektheater met gemotoriseerde klankobjecten, geluidsvideo’s en live cello.

Vernieuwing wordt beschouwd als een evidentie. RUIS! reageert op deze misvatting door te doen aan verouding. Voor deze klank- en beeldcompositie worden fragiele, imperfecte klanksculpturen gemaakt van wegwerpmateriaal en afgedankte motoren. Deze instrumenten hebben geen enkel economisch nut. Ze produceren ruis. In de onvolmaaktheid van deze machines schuilt poëzie en menselijkheid.

een voorstelling over ruis
over wat niet bedoeld is om er te zijn maar er altijd is
een voorstelling over een bijproduct
over imperfectie in een wereld die streeft naar perfectie

Concept en compositie Wannes Deneer Cello Seraphine Stragier Klank objecten Wannes Deneer en Olmo Claessens Video Wannes Deneer en Jochem Baelus Regie advies Jef Van gestel Kostuum advies Maartje van BourgognieDramaturgie Dries Douibi Techniek Olmo Claessens Lichtontwerp Sander SaldenProductieleiding Lotte De Mont Productie Tuning People Coproductie deSingelSpreiding Vincent Company Residenties WP Zimmer, De Pianofabriek, Walpurgis & deSingel Met steun van de Vlaamse Gemeenschap Met dank aan Scheld'apen en detheatermaker

Lees meer over Ruis! Van Tuning People op de website van Tuning People.

In het ‘hacken’ van ons zintuiglijk bewustzijn met losse flodders geluid, in het metaforisch ontbloten van een maatschappelijke dwangneurose, wekt Deneer een sensitieve poëzie op. Hij verhevigt de onbedoelde ‘omgevings-noise’ tot muziek – de ironisering loutert de kwaal. RUIS! is een scherpe, bezwerende en vervoerende trip. (Cutting Edge)

SHARE